הרכב הוא אחד הנכסים המשמעותיים והיקרים ביותר שיש לנו, ולכן עלינו לנהוג בו בזהירות.
ועם זאת, ישנם מקרים בהם הרכב נפגע למרות שנזהרנו, או תקלות שלא שמנו לב אליהן בזמן (פנצ'ר באחד הגלגלים, מיכל ריק וכדומה).
כאשר המקרים האלו קורים, עלינו לטפל בנזק שנגרם בהקדם האפשרי ועל כן פונים לגורם הכי מקצועי שאנחנו מכירים ומצפים שהנזק יטופל כמו שצריך, רק שבמקרים מסוימים הנזק כל כך חמור והעלות עולה בהתאם, ובמקרים אלו עלות הטיפול הופכת לעול נוסף.
הביטוח מקל על הבעיה הזו, ועם זאת, ישנם סוגים שונים של ביטוח רכב שמתאימים לצרכים ומצבים שונים וזה מקשה עלינו לבחור את הביטוח שהכי מתאים לנו.
להלן חמישה ביטוחים שמומלץ לעשות ברכב:
ביטוח רכב חובה:
הביטוח קיים בעקבות חוק המחייב לבטח כל רכב מנועי, אדם שלא מחזיק בביטוח זה עלול להיכנס למאסר לשלושה חודשים או לשלם על קנס בסך 750₪. חשוב מאוד להחזיק בביטוח כזה מאחר והוא מכסה את כל הפגיעות של כל הצדדים המעורבים בתאונה – הפוגע, הנפגע / הנפגעים וכל אחד שנגרם לו נזק ישיר בעקבותיה. לעומת זאת, ביטוח זה אינו מכסה נזקי רכוש מכל סוג, לכן במידה ונגרם נזק – ההוצאות ישולמו על ידי הבעלים.
ביטוח רכב מקיף:
ביטוח זה מכסה את הנזקים בהתאם לפוליסה שנבחרה. ביטוח זה יכסה נזק שנגרם מתאונות, שריפות, פגעי מזג האוויר וכדומה.
ביטוח צד שלישי:
מומלץ לעשות ביטוח צד שלישי מאחר והוא מכסה את הנזק שנגרם לרכב שנפגע על ידינו. ישנו מגוון רב של ביטוחי צד שלישי כאשר ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בסכום הכיסוי המקסימלי וסכום השתתפות עצמית ולכן חשוב מאוד למצוא את סכום הכיסוי המקסימלי הגבוה ביותר שמוצע לנו מאחר והוא יועיל מאוד במקרה של טוטאל לוס.
ביטוח רכב לנהג חדש:
קיבלתם רישיון? זה הביטוח בשבילכם! ביטוח זה שונה מביטוחים אחרים לרכב בשל המגבלות החלות על הנהגים המחזיקים בו והעובדה שהעלות על ביטוח זה גבוהה מהעלות של ביטוחים אחרים. בין המגבלות החלות על ביטוח זה ישנה חובת הצבת שלט "נהג חדש" בחלון האחורי של הרכב, חובת ליווי על ידי נהג ותיק (שלושה חודשים לליווי בכל שעות היום ושלושה חודשים לליווי בלילה) ועוד.
ביטוח תאונות אישיות:
ביטוח תאונות אישיות אמנם לא מטפל ברכב עצמו, אך הוא אכן מטפל בפגיעות שנגרמו לנו במקרה של תאונה בבית, בעבודה ובכל מקום אחר (ביניהם ברכב). ביטוח זה מאוד מומלץ שכן הוא מכסה מגוון סוגי תאונות ופגיעות שונות ומסייע בתשלום על הטיפולים הנחוצים כמו למשל ניתוח אורתופדי.
לסיכום, קיימים סוגים שונים לביטוח לרכב ולכל ביטוח היתרונות והחסרונות שלו ועלינו להיות מודעים להם כדי לבחור בביטוח שהכי משתלם לנו.