אנשים המתעניינים בקניית רכב חדש, יכולים ליהנות משתי אופציות עיקריות שיכולות לעזור להן בכך. מימון או ליסינג. מדובר בשתי גישות שונות המאפשרות לרכוש רכב בתנאים משתלמים, מבלי שיש צורך לשלם את כל סכום הרכישה במלואו, בבת אחת. לפני שרוכשים רכב חדש, מומלץ להכיר את שתי האפשרויות ולהחליט מה יותר מתאים לכם.
מימון מול ליסינג – מה ההבדל ביניהם?
עד לפני שנים לא רבות, בשביל לרכוש רכב חדש היינו צריכים לשלם את מלוא סכום הרכישה עבור הרכב. בין אם זה מהון עצמי שצברנו ובין אם זה דרך הלוואה שלקחנו מגורם חיצוני. אחרת לא היינו יכולים לשלם עבור הרכב ולקבל אותו.
עם הזמן התפתחו אופציות וגישות שונות שנועדו להקל על הרוכשים ולייצר יותר מכירות עבור חברות הרכב. מדובר על מימון רכב וליסינג לרכב. שתי גישות אלו הפכו מאוד פופולאריות, הן בהקשר של רכישת רכבים פרטיים והן בהקשר של רכישת רכבים לעבודה.
מימון רכב זו הלוואה בתנאים משתלמים ללקוח המאפשר לו לשלם על הרכב, לקבל אותו, זאת מבלי שהוא יצטרך לשלם את כל סכום הרכישה בבת אחת אלא בפריסה לאורך תקופה של מספר שנים, בהתאם לתנאי המימון. ישנם הסדרי מימון רכב בהם הלקוח לא נדרש לשלם כלל מקדמה (מימון ללא מקדמה), לעומת זאת ישנם הסדרים בהם הוא נדרש לשלם אחוז מסוים מקדמה מסך עלות הרכב.
כל עוד החזר ההלוואה לא בוצע במלואו, הרכב משועבד לחברה שסיפקה את המימון. ברגע שהלקוח מחזיר את מלוא סכום ההלוואה (קרן וריבית), אז השעבוד יורד והרכב שייך לו באופן בלעדי.
ליסינג לרכב זו שיטה בה הלקוח משלם סכום חודשי עבור הרכב במשך תקופת זמן מסוימת, כאשר לקראת סיום התקופה עליו להחליט האם הוא רוצה לרכוש את הרכב ואז עליו לשלם את היתרה או האם הוא מעוניין לבצע עסקה חדשה מול החברה, ואז הוא מחזיר לה את הרכב ורוכש רכב אחר במקומו בעסקה דומה.
קיימים שני מסלולי ליסינג: תפעולי ומימוני. תפעולי כולל בתוכו עלויות נלוות, קרי טיפולים, ביטוחים ושאר הדברים שצריך לשלם עבור הרכב. מימוני מתייחס רק להיבט של רכישת הרכב ודרך מימונו.
איך נדע מה מתאים לנו?
בשביל לדעת מה יותר מתאים ומשתלם עבורנו, עלינו לבחון שלושה דברים עיקריים:
1.איזה סוג עסקה יכולה לשרת אותנו טוב יותר מבחינה כלכלית. הכוונה היא לפריסת התשלומים, ריביות ותנאי העסקה.
2.באיזה רכב מדובר. בדרך כלל עסקאות ליסינג מוצעות עבור רכבים חדשים, בעוד שמימון רכב אפשר לבצע גם על רכבים ישנים. זה כמובן מפחית את עלויות העסקה.
3.באיזה סטטוס הרכב נמצא בזמן הלוואה ומה האפשרויות שעומדות לרשותנו כשאנחנו מסיימים להחזיר אותה. חשוב לבדוק כיצד זה משפיע עלינו ועל האפשרות שלנו למכור את הרכב.
אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל