נהיגה ברכב חדש מאפשרת ליהנות מנסיעה בטוחה ונוחה במיוחד, אך הרכישה של רכב חדש עשויה להיות "הוצאה כבדה" עבור רבים. תרחיש זה מוביל להתעניינות ערה בכל הנוגע לליסינג בישראל. שכן, מעטים הם אלה שמכירים בסוגי הליסינג הנפוצים. יצאנו לבדוק את הנושא וחזרנו עם מדריך מקיף שירכז את האינפורמציה הדרושה. הישארו כאן ותגלו מהם ההבדלים שבאים לידי ביטוי בין ליסינג תפעולי לליסינג פרטי? ומהי האפשרות המתאימה עבורכם ביותר?
נעים להכיר – ליסינג תפעולי
בחרנו להציג תחילה את ההגדרות של אפשרויות הליסינג שלשמן התכנסנו כאן היום, כדי שתוכלו להכיר בבסיס ורק לאחר מכן להבין את השוני בין השתיים. נסביר שליסינג תפעולי נחשב למודל הנפוץ ביותר בישראל והוא מאפיין בעיקר חברות גדולות (למרות שהוא פותח את דלתותיו ללקוחות פרטיים).
מדובר בעצם בהשכרת רכב שניתנת לטווח רחוק. הלקוח יכול לבחור בדגם ספציפי של רכב חדש מתוך המגוון שקיים בחברת הליסינג שאליה פנה, כאשר עליו להעביר תשלום חודשי קבוע לחברה שמאפשר ליהנות מראש שקט בכל הנוגע לתחומים הבאים:
- טסט
- טיפולים ותיקונים
- ביטוחים
- אגרות ועוד
שכן, חברת הליסינג לוקחת את האחריות בכל הנוגע לתחומים הללו.
מהו ליסינג פרטי (מימוני)?
הליסינג הפרטי נחשב לאמצעי מימון שמאפשר לקנות רכב חדש. בניגוד לליסינג התפעולי, מדובר באפשרות שמתאימה בעיקר ללקוחות פרטיים (אך יש גם לקוחות עסקיים שלוקחים חלק בשירות). זהו מודל גמיש שנקבע בהתאם לצרכי הלקוח, כך שהוא יכול לבחור את הרכב המתאים לו ולשלם מקדמה מסוימת.
במשך 3 שנים הוא יצטרך לשלם תשלום חודשי קבוע, כאשר בסופו של החוזה, יהיה על הלקוח לשלם את הסכום שנותר להשלמת שווי הרכב, כדי שניתן יהיה להעביר את הבעלות על שמו. נמליץ להיכנס לאתר Leassi – כל המידע הרלוונטי בנוגע לליסינג, כדי לקבל מידע נוסף בנושא.
ההבדלים העיקריים
בשלב זה אתם מבינים שהאחריות על תחזוקה והבעלות על הרכב הם 2 ההבדלים העיקריים שבאים לידי ביטוי בסוגי הליסינג שהוצגו כאן. שכן, הליסינג התפעולי מאפשר להשתמש ברכב לזמן מה, מבלי לקבל אותו לידיכם עם אפשרות לקבל שירותי תחזוקה, בעוד הליסינג הפרטי מאפשר לקבל את הבעלות על הרכב ולשלם עליו בתשלומים חודשיים, תוך התמודדות עם התעסקות בתחזוקת הרכב.
מהו הליסינג המתאים עבורך?
הבחירה בליסינג המתאים ביותר מצריכה בירור אודות הצורך. כלומר, עליכם לשאול את עצמכם האם אתם רוצים לקנות רכב חדש במתכונת של הלוואה (ליסינג פרטי) או שמא, תרצו ליהנות מנהיגה על רכב חדש שלא יועבר לידיכם בסופו של דבר?
השורה התחתונה
עלויות התחזוקה והאפשרות להעברת בעלות הם 2 ההבדלים המהותיים שבאים לידי ביטוי בין ליסינג תפעולי לליסינג פרטי. כעת אתם מכירים במידע החשוב, כך שנותר לכם רק לבצע את הבחירה הנכונה עבורכם.